Για να τιμήσουμε την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στις 9 Φεβρουαρίου στο μάθημα της Μουσικής, τραγουδήσαμε με τα παιδιά ελληνικά μελοποιημένα ποιήματα.

Με τις μεγαλύτερες τάξεις γνωρίσαμε ξένα τραγούδια που περιέχουν ελληνικές λέξεις, ενώ με τα μικρότερα παίξαμε με τους γλωσσοδέτες και τις παροιμίες που μας συνοδεύουν παντού!

Πάρτε λοιπόν μία γεύση!

  • *    Οδυσσέας Ελύτης στίχοι «Το τραγούδι του κοριτσιού» και Μουσική Δημήτρης Λάγιος Βίντεο Παιδόκοσμος (τα πνευματικά δικαιώματα δεν μου ανήκουν)

            https://youtu.be/KU2CliAH3zM?si=3I5ZSQ71_h5wmf-q

Βέβαια,στο 2ο δ. σχ. Κυμίνων  δεν μπορούσαμε να μην "πειράξουμε" λίγο τη μουσική κι έτσι παίξαμε με τον ρυθμό προσθέτοντας freestyle πανω στο οποίο τραγουδήσαμε με beat box και rap! 

https://blogs.sch.gr/2dimkymi/2024/03/04/melopoiisi-poiimatos-d-taxi/

 

  • *    Οδυσσέας Ελύτης «Τα Τζιτζίκια» , Μουσική Λίνος Κόκοτος (τα πνευματικά δικαιώματα δεν μου ανήκουν, ανήκουν στην Ευστρατία Ρουγκέλλη που δημιούργησε το βίντεο )

https://youtu.be/uUVEFBeBOTQ?si=s84gtonY7uJAudIj

 

  • *    Αργεντίνικο Τραγούδι με στίχους από ελληνικές λέξεις της ισπανικής γλώσσας! Η Μουσική που συνοδεύει το τραγούδι είναι των Apurimac. (τα πνευματικά δικαιώματα δεν μου ανήκουν)

ο Αργεντινός συνθέτης, Ντανιέλ Αρμάντο, από θαυμασμό στην ελληνική γλώσσα έγραψε ένα τραγούδι,  αντλώντας έμπνευση από το  βιβλίο  « Οι 17.000 ελληνικές λέξεις στην ισπανική γλώσσα».

 https://youtu.be/a-oBn5RCiuY?si=r7rwei0ICL4GlutS


  • Το επόμενο τραγούδι της Κάτω Ιταλίας , περιοχή όπου είναι γνωστή για την ευρύτατη χρήση της ελλήνικής γλώσσας ενσωματωμένη με την ιταλική, ερμηνεύει μια εξαιρετική γυναικεία φωνή η "Χρυσάνθη και οι φανταστικοί της φίλοι" . Η οποία έχει γράψει στο video και τη μετάφραση του κειμένου (τα πνευματικά δικαιώματα του βίντεο δεν μου ανήκουν) 

https://youtu.be/Q3mCatWvRU4?si=uTzPzIGIT7wErcPF


  • Εννοείται πως δεν θα μπορούσε να λείψει το τραγούδι της Μελίνας Τανάγρη "Παροιμίες"  (τα πνευματικά δικαιώματα του βίντεο δεν μου ανήκουν) 

https://www.youtube.com/watch?v=JHg-uEifNZo&ab_channel=vraxakian 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

25η Μαρτίου